Wingspan in vogelvlucht

Wingspan review

Wingspan is een tactisch bordspel van 999games. Het spel werd in 2019 geintroduceerd en is prachtig vormgegeven. Het doel? Zet vogels uit in je natuurgebied en verzamel voedsel, eieren en punten. Funfact: je kan dit spel ook solo spelen.

Algemene informatie

Soort spel: bordspel

Aantal spelers: 1 – 5 personen

Spelduur: +/- 40 minuten

Vanaf leeftijd: 10 jaar

Uitgever: 999 games

Speluitleg

Je hoeft geen vogelliefhebber te zijn om dit spel te spelen. Als je dat wel bent, mag dit spel niet ontbreken in jouw spellenkast. Iedere speler heeft een eigen speelbord voor zich liggen: jouw natuurgebied. Je kan vogels verzamelen in drie verschillende leefomgevingen: het moeras, de weide of in het bos. Naast het ‘spelen’ van vogels zijn er acties zoals eieren halen, voedsel verzamelen of nieuwe vogelkaarten trekken. Je kan op verschillende manieren punten scoren. Wie de meeste punten scoort, wint. Het spel heeft ook verschillende uitbreidingen.

Lees ook:

Review Wingspan

In deze review gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

  • Vormgeving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Interactie
  • Herspeelbaarheid

Wingspan is als bordspel volledig gehuld in het thema vogels. Het is mooi vormgegeven en er zitten leuke illustratieve details in het spel. Qua moeilijkheidsgraad scoort het spel gemiddeld. Je moet er zeker even voor gaan zitten en er zit een flink boekwerk qua speluitleg bij. Onze tip? Start met de snelstart. Op die manier speel je als het ware een oefenronde om het spel te leren kennen. Tijdens het spel heb je niet veel interactie met andere spelers, maar je acties kunnen wel invloed hebben op andere spelers. Zo zijn er ook kaarten die geactiveerd worden op het moment dat een andere speler bijvoorbeeld eieren gaat verzamelen of een vogel in zijn natuurgebied plaatst. Door de 170 kaarten heeft het spel een hoge herspeelbaarheid. De vogels hebben unieke eigenschappen en daarom is een potje niet snel hetzelfde.

Individuele reviews

Kirsten: geen potje is hetzelfde. Het is een uitdagend en tactisch spel. Leuk voor mensen die toe zijn aan iets anders dan de standaard bordspellen.

Anthony: in eerste instantie krijg je heel veel informatie, maar als je de snelstart speelt is het een stuk makkelijker. De dice tower is een leuke toevoeging. 

Maikel: écht een heel strategisch en leuk spel en anders dan ik gewend ben. De verschillende acties maken het uitdagend en het geeft je veel opties.

Annebelle: dit spel scoort absoluut qua vormgeving en originaliteit en heeft een educatief randje. Laat je niet afschrikken door de uitleg!

Wil je niets missen?

Volg ons dan op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *