De 4 leukste (bord)spellen met zes personen

Bordspellen zes personen

Een spellenavond met zes of meer personen? Het is niet altijd even makkelijk om een spel te vinden dat je kan spelen met een grotere groep. Veel spellen zoals Risk, Catan of Ticket to Ride vallen al snel af boven de 5 personen. Welke bordspellen kan je wel spelen met zes personen? En welke kaartspellen? We hebben onze favorieten voor zes (of zelfs meer) spelers voor je op een rijtje gezet!

Bordspel Ticket to Ride Azië

Een van de weinige bordspellen die je met zes personen kan spelen, is Ticket to Ride Azië. Sterker nog, eigenlijk kan je alle Ticket To Ride versies met zes personen spelen zolang je de regels van Azië toepast. Bij deze uitbreiding speel je namelijk in teams. Het is een extra leuke variant omdat je niet alle routes met je medespeler kan delen. Dat kan soms dus best frustrerend zijn! Samen zorgen jullie ervoor dat je de meeste punten behaalt door treinroutes te verzamelen. Met twee handige houders kan je de gedeelde routes en treinkaarten zien.

Kaartspel Codenames

Codenames speel je in twee teams. Je hoort bij de geheime dienst van het rode of blauwe team. Op de tafel liggen 25 kaarten met tekst. Denk bijvoorbeeld aan een voorwerp, dier of beroep. Eén van de spelers van het team weet welke woorden bij welk team horen. Hij of zij geeft een aanwijzing in de vorm van een woord. Bijvoorbeeld ‘meubel, 2’, de andere teamleden moeten vervolgens raden om welke twee kaarten het gaat. Natuurlijk wil je geen kaarten van de tegenstander raden en je moet al helemaal uit de buurt blijven van de huurmoordenaar! Codenames is beschikbaar in verschillende varianten zoals de normale variant, duet, Disney en Pictures.

Kaartspel Weerwolven van Wakkerdam: 1 nacht

Het leuke aan deze versie van Weerwolven van Wakkerdam is dat je dit spel ook kan spelen met de applicatie voor je telefoon. Tijdens dit spel kruip je in de rol van één van de twaalf verschillende rollen. Ben jij een meester in liegen? Houdt niemand je voor de gek? Raad je wie de verradelijke weerwolf is of weet jij jezelf goed te verbergen? Een potje is nooit hetzelfde want er zijn verschillende rollen en spelvarianten.

Bordspel 30 Seconds

30 Seconds is echt een van de klassiekers die niet mag ontbreken tijdens een gezellig avondje. Het is een van de weinige bordspellen voor zes personen of zelfs meer. Tijdens dit partyspel speel je in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk begrippen of namen op het kaartje te omschrijven. De andere spelers proberen te raden om welke begrippen het gaat. Hoe meer je raad, hoe verder je komt op het speelbord. Je dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen.

Wil je niets missen?

Volg ons dan op Instagram of bekijk onze reviews.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *