De zoektocht naar El Dorado

de zoektocht naar El Dorado

De zoektocht naar El Dorado is een bordspel van 999games. Samen met je medespelers baan je je een weg door de jungle en trotseer je verschillende terreintypes. Het doel? El Dorado bereiken natuurlijk! En dan wel als eerste. Met de juiste kaarten en tactiek is het gemakkelijker om de gouden stad te bereiken. 

Algemene informatie

Soort spel: bordspel 

Aantal spelers: 2 – 4 personen

Spelduur: +/- 45 minuten

Vanaf leeftijd: 10 jaar

Uitgever: 999 games

Speluitleg

Als expeditieleider ga je op zoek naar El Dorado, de mysterieuze stad van goud. Tijdens deze reis baan je je een weg door de jungle en wilde rivieren. Je komt dieper in de jungle door je handkaarten te spelen. Met deze kaarten kan je ook nieuwe, sterkere kaarten kopen. De kaarten worden toegevoegd aan je persoonlijke spelstapel. Groene kaarten zorgen ervoor dat je verder komt in de jungle, blauwe kaarten helpen je de wilde rivieren trotseren en gele kaarten geven je mogelijkheden om de beste kaarten op de markt aan te schaffen. In het spel stel je je eigen kaartenspel samen. Geen potje is hetzelfde omdat je verschillende spelborden kan samenstellen met de verschillende elementen. Zo ontstaat er iedere keer een nieuw pad naar El Dorado. Bereik je als eerste de stad El Dorado? Dan win je het spel. Er is ook een uitbreiding van dit spel beschikbaar.

Review

In deze review gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

  • Vormgeving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Interactie 
  • Herspeelbaarheid

De zoektocht naar El Dorado zit grafisch mooi in elkaar. Naast het speelbord heeft iedere speler ook een eigen houder voor zich liggen met zijn persoonlijke kaartspel. De moeilijkheidsgraad is aanpasbaar door de route naar El Dorado aan te passen of door de grotfiches toe te voegen. Tijdens het spel heb je niet veel interactie met de andere spelers, maar uiteraard maakt het doel – zo snel mogelijk El Dorado bereiken – er wel een competitief bordspel van. De herspeelbaarheid van El Dorado ligt hoog omdat het spelbord aanpasbaar is. Het is een tactisch spel en je moet goed nadenken over je vervolgstappen. Daarnaast is er ook een uitbreiding beschikbaar.

Individuele review

Kirsten: het bord van El Dorado ziet er spectaculair uit. Het is mooi vormgegeven. Bij dit spel moet je tactisch spelen en nadenken over de kaarten die je koopt en speelt. Een beetje geluk kan je helpen bij het krijgen van de juiste kaarten in je hand. Een leuk spel om er af en toe bij te pakken, maar niet als vaste prik op spelletjesavond.
⭐️ 7

Anthony: El Dorado is een mooi doordacht spel. Je moet even je eigen tactiek vinden vinden om het slimste te spelen. Een leuke toevoeging is dat je het speelveld op verschillende manieren kan opbouwen en hier je tactiek op kan aanpassen.
⭐️ 8

Maikel: El Dorado verveelt niet snel omdat je gemakkelijk kan variëren. Het heeft daardoor een hoge herspeelbaarheid. Ook kan je het vrij snel spelen voor een bordspel en zijn de regels duidelijk. 
⭐️ 7.5

Annebelle: El Dorado is niet mijn cup of tea. Ik vind het idee om als snelste de gouden stad te bereiken erg leuk, maar ik vind weinig uitdaging in dit spel. Toch geef ik het nog een kans door de vele variatiemogelijkheden!
⭐️ 6.5

Wil je niets missen?

Volg ons dan op Instagram of bekijk onze andere reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *