Codenames Disney: laat de magie stralen

Codenames Disney

Codenames Disney is een spel van White Goblin Games. Je spionnenteam probeert zoveel mogelijk woorden te raden aan de hand van één hint en een aantal. Dit aantal geeft aan om hoeveel plaatjes het gaat. Raad jouw team de juiste plaatjes of woorden? Met dank aan Thetoycollector.nl voor het beschikbaar stellen van dit spel. We mogen ook een kortingscode voor op hun website van 10% met je delen voor dit spel: ACTIE10PROCENT.

Algemene informatie 

Soort spel: kaartspel – partyspel

Aantal spelers: 2 – 8+ personen

Spelduur: 30 minuten

Vanaf leeftijd: 8 jaar

Uitgever: White Goblin Games

Speluitleg

Tijdens een potje Disney Codenames verdeel je de spelers onder in teams. De teams strijden tegen elkaar om als eerste hun Disneykaarten te raden. De spelleider weet als enige welke kaarten zijn of haar team moet raden. Als spelleider mag je een hint geven van slechts één woord en één getal. De kaarten bij Codenames Disney zijn dubbelzijdig gedrukt. Je kan dus de versie met plaatjes spelen of de versie met teksten. Daarnaast kan je kiezen voor een variant van een raster van 4×4 of een moeilijkere variant van 5×5.

Review

In deze review gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

  • Vormgeving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Interactie 
  • Herspeelbaarheid

Codenames Disney is vormgegeven in de stijl zoals we die van Disney gewend zijn. Dit is echt een must voor iedere Disneyfan! Qua moeilijkheidsgraag is het spel aanpasbaar door de 4×4- en 5×5- versie. Wel vinden wij de Disney versie een stuk moeilijker dan de normale versie, maar dat zegt misschien meer over ons dan over het spel. De interactie bij dit spel ligt hoog omdat je constant met je teamgenoten in overleg bent en aan het raden – of uitleggen – bent. Qua herspeelbaarheid scoort dit spel hoog omdat er enorm veel kaarten zijn. De spelkaarten zijn ook nog eens dubbelzijdig gedrukt.

Individuele reviews

👩🏼‍🏫 Kirsten: Leuk spel met 6 tot 8 personen en in meerdere teams. De Disney variant biedt extra uitdaging ten opzichte van de gewone variant. Het is complexer door de grote verschillen maar ook juist door de overeenkomsten tussen de Disney figuren. Dit spel geeft veel ‘oh ja’ momenten en ‘Wie is dat ook alweer?’ ‘Hoe heet die ook alweer?’
⭐️ 6,5

🧙🏻Anthony: Als de normale variant te makkelijk voor je is, dan is Disney echt iets voor jou! Hij is moeilijker dan de normale en dat merk je omdat er minder woorden zijn die op elkaar lijken. Hierdoor kan je minder kaartjes halen met één hint. De plaatjes zijn een leuke toevoeging en hierdoor kun je meerdere verschillende soorten hints geven! 
⭐️ 7.5

🦸🏻‍♂️Maikel: Moeilijker dan de normale Codenames. Je moet echt creatief denken om één hint te geven voor meerdere plaatjes. De plaatjes zijn een leuke afwisseling en geven je ook meer ruimte om andere hints te geven bijvoorbeeld door kleuren.
⭐️ 7

🕵🏼‍♀️Annebelle: een aanrader voor de Disneyfan! Heb jij alle films van voor tot achter gezien? Dan is dit spel een eitje voor je en wil iedereen in je team. Het is leuk dat je deze variant zowel met plaatjes als met woorden kan spelen. Door de hoeveelheid kaartjes kan je het honderden keren spelen. Ook leuk om met grote groepen te spelen.
⭐️ 7.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *