5 redenen waarom (bord)spellen zo goed voor je zijn

bordspellen zijn goed

Door de coronacrisis zijn steeds meer mensen (bord)spellen gaan spelen en dat is een positieve ontwikkeling. Spellen spelen is namelijk niet alleen leuk, maar ook nog eens goed voor je! Waar de een wat tijd nodig heeft om er in te komen, is de ander juist mega-enthousiast als de bordspellen weer uit de kast mogen. De voordelen hebben we hieronder voor je opgesomd.

Sociaal

Het spelen van een spel met je vrienden is een sociale bezigheid. Door de enorme beschikbaarheid aan spellen tegenwoordig is er voor ieder wel wat wils. Je speelt een spel samen met je gezin, met vrienden of andere bekenden. Het kan goed zijn voor je (familie)band en tijdens het spelen van een spel leer je hem of haar ook op een andere manier kennen. Je hebt interactie met andere mensen en kan plezier beleven aan dit samenzijn. Goed voor je mentale gezondheid dus! Wil je graag vaker spelen en krijg je jouw omgeving maar niet enthousiast? Plaats dan eens een oproepje op Facebook of Instagram en vind andere spelfanaten in jouw omgeving.

Stressverlagend

Voor een beetje ontspanning hoef je helemaal de deur niet uit. Wist je dat het spelen van een spel stressverlagend werkt? Je kan even ontsnappen aan het drukke, alledaagse leven. Wanneer je minder stress hebt, gaat je bloeddruk omlaag en dat maakt dat het ook nog eens goed is voor je lichaam. Je kan er ook nog eens een stuk gelukkiger van worden want tijdens het spelen van een spel komt de stof endorfine in je lichaam vrij. Hierdoor voel je je goed.

Creativiteit

Het spelen van een spel vraagt soms heel wat van je creatief vermogen. Wij vinden het dan ook helemaal niet zo gek dat uit onderzoek blijkt dat je creatiever kan worden van spelen.

Omgaan met emoties

Het spelen van een (bord)spel stelt je in staat om op een laagdrempelige manier om te leren gaan met (negatieve) emoties en tegenslagen. Vooral voor kinderen is dit een groot pluspunt omdat zij op die manier op jonge leeftijd deze vaardigheid kunnen ontwikkelen. Want zeg nou zelf, als volwassenen hebben we hier ook nog regelmatig moeite mee. Wanneer je een bordspel speelt, zal je vast een keer winnen maar ook wel eens verliezen. Door te spelen, leer je hier makkelijker mee om te gaan en kan je reflecteren op je prestaties.

Concentratievermogen

Het spelen van een (bord)spel heeft ook cognitieve voordelen. Zo heeft het invloed op je geheugen waardoor je zaken beter kan onthouden. En wist je dat je jouw concentratievermogen kan verbeteren door regelmatig een spelletje te spelen? Ook leer je geduldiger te zijn omdat je tijdens een spel vaak moet wachten op je eigen beurt. Deze vaardigheden kunnen ontzettend goed van pas komen in het dagelijks leven! Meer weten? Bekijk dan dit onderzoek.

Spelen dus!

Conclusie? Vooral lekker doorspelen dus. Ben je op zoek naar een nieuw spel? Bekijk dan onze reviews om een goede keuze te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *