Kaartspel Dominion: bouw je eigen koninkrijk

Kaartspel Dominion

Dominion is een kaartspel van 999games. Tijdens het spel probeer je een sterk deck te creëren. Met geldkaarten kan je nieuwe kaarten kopen of overwinningspunten scoren. Je hebt een trek- en aflegstapel. Wie aan het einde van het spel de meeste punten in zijn of haar deck heeft, wint het spel. Met dank aan The Game Station voor het beschikbaar stellen van dit spel. Dominion kopen? Dat kan hier.

Algemene informatie 

Soort spel: kaartspel  

Aantal spelers: 2 – 6 personen

Spelduur: 30 minuten

Vanaf leeftijd: 8 jaar

Uitgever: 999 Games

Speluitleg

Tijdens een potje Dominion ben jij de koning van een prachtig klein land met glooiende heuvels, kronkelende rivieren en vruchtbare landerijen. Het lijkt zo mooi, maar er zijn geschillen met omliggende staten. Verschillende vorsten, je medespelers, proberen ten koste van elkaar hun koninkrijk verder uit te breiden. Tijdens een potje investeer je in gebouwen, breidt je het kasteel verder uit en zorg je voor een aanvulling van de schatkist door het gebruik van de juiste kaarten. Dominion is een expertspel en is uniek door de korte spelduur.

Review

In deze review gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

  • Vormgeving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Interactie 
  • Herspeelbaarheid

De doos van Dominion laat je als het ware al binnen in een prachtig koninkrijk. Qua vormgeving laat het spel dan ook niets te wensen over. De kaarten zitten goed in elkaar en hebben een duidelijke omschrijving. Daarnaast is de inlay van de doos erg handig. Met deze inlay kan je na een potje gemakkelijk de kaarten sorteren en in een volgend potje meteen weer goed van start gaan. Qua moeilijkheidsgraad vraagt Dominion wat meer uitleg dan het gemiddelde kaartspel. Echter zou je niet verwachten dat het om een expertspel gaat omdat het vrij gemakkelijk is uit te leggen aan je medespelers. Je hebt best wat interactie met je andere spelers omdat je elkaar ook dwars kan zitten en op die manier strijdt voor de winst. Door de diversiteit aan kaarten kan je verschillende sets formeren en zo is geen potje hetzelfde. Dominion scoort dan ook hoog wat betreft herspeelbaarheid en er zijn ook nog eens tal van uitbreidingen.

Individuele review

👩🏼‍🏫 Kirsten: Dominion is niet helemaal mijn cup of tea. Ik zou deze eens in de zoveel tijd erbij pakken om een strategisch spel te spelen wat toch vlot speelt en niet te lang duurt. De vormgeving is wel erg mooi en de verschillende modules zorgen voor veel variatie in het spel. De inlay van de doos is trouwens super handig omdat je de kaarten niet telkens opnieuw hoeft te sorteren.
⭐️ 7

🧙🏻Anthony: De ontelbare manieren waarop je dit spel kan spelen, steekt wel echt ver boven andere spellen uit. Je kan blijven variëren. Het leukste aspect vind ik dat je ervoor kan zorgen dat je tegenstanders het moeilijk krijgen. Veel verschillende kaarten met verschillende acties! 
⭐️ 8

🦸🏻‍♂️Maikel: Je hebt heel veel mogelijkheden in dit spel en kan echt een eigen strategie uitstippelen. Door de verschillende kaarten heb je veel variatiemogelijkheden. Daarnaast kan je vrij snel van start en staan de verschillende kaarten en acties omschreven in de handleiding.
⭐️ 7.5

🕵🏼‍♀️Annebelle: Ik vind de spelduur van dit spel heel fijn. Je kan het er tussendoor bijpakken, maar het is toch een volwaardig spel. Het is heel leuk om je eigen deck samen te stellen en zo steeds meer mogelijkheden te krijgen. Dit spel heeft veel uitbreidingen, maar het basisspel is opzich al erg uitgebreid! 
⭐️ 8

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *