Bordspel Pokémon Battle Academy: ideaal voor beginners

@thegamestationbe vroeg of we Pokémon Battle Academy wilden reviewen. Natuurlijk! Maar we hebben wel even de hulptroepen ingeschakeld. Duane Tomala is een ervaren Pokémonspeler en heeft in het verleden op hoog niveau gespeeld. Hij gaf Maikel en Anthony de nodige uitleg en kon alles over dit spel vertellen.

Met dank aan The Game Station voor het beschikbaar stellen van dit spel. Schaf jouw exemplaar hier aan.

Algemene informatie 

Soort spel: bordspel

Aantal spelers: 2 personen

Spelduur: minimaal 15 minuten

Vanaf leeftijd: 6 jaar

Uitgever: Asmodee

Speluitleg

Pokémon Battle Academy is het allereerste bordspel van de succesvolle Pokémon Trading Card Game (TCG). In de doos zit alles wat een Trainer nodig heeft om de beginselen onder de knie te krijgen. Naast het speelbord, bevat de doos drie decks. Leidt jouw Pokémon team de arena in en ga de strijd aan met je tegenstander! Uiteraard kun je het spel verder uitbreiden met je eigen Pokémonkaarten.

Review Pokémon Battle Academy

In deze review van 7 Wonders gaan we dieper in op de volgende onderdelen:

  • Vormgeving
  • Moeilijkheidsgraad
  • Interactie 
  • Herspeelbaarheid

Pokemon Battle Academy heeft een duidelijke handleiding waarmee je het spel snel kunt leren. Qua vormgeving hoeven we natuurlijk niet al te veel te verklappen, want je kan hetzelfde verwachten als wat je waarschijnlijk al kent van de welbekende Pokémonkaarten. Door met het speelbord en de duidelijke handleiding een gevecht met een tegenstander aan te gaan, wordt de moeilijkheidsgraad van dit spel een stuk lager. Het spel is daarmee zeer geschikt voor beginners. Het is minder geschikt voor enthousiaste kaartenverzamelaars die het spel al kennen (tenzij je dit bordspel graag als collectors item in je verzameling wil, ook leuk!). De interactie met je medespeler is hoog omdat je echt met elkaar gaat battlen. Pokémon is eindeloos herspeelbaar omdat geen enkel potje hetzelfde is. Daarnaast kan je het spel uitdagender maken door je deck uit te breiden en zo zal ook het spel wat gevarieerder worden dan je gewend bent bij de standaarddecks die in de doos zitten van Pokémon Battle Academy.

Individuele review

🧟‍♂️Duane: Voor spelers die erg benieuwd zijn naar Pokémon is dit het perfecte spel om in te stappen. Er wordt heel duidelijk uitgelegd hoe deze Trading Card Game in elkaar zit. Er zitten 3 decks in de doos dus als onervaren speler kun je het echt goed leren. Elke deck heeft een aparte handleiding + er is een aparte website met meerdere spelregels.

Voor ervaren spelers raad ik dit niet aan. Het is vooral erg leuk als je kennis wil maken met het spel. Wanneer je jezelf het spel eigen hebt gemaakt, kan je ook gaat uitbreiden met andere kaarten om een eigen deck samen te stellen.


Dit spel is zelfs zo groot dat er een complete community is. Het enige nadeel vind ik dat het veel geld kost om nieuwe kaarten aan te schaffen, maar het zijn wél leuke collectors items!
⭐️ 7

🦸🏻‍♂️Maikel: Ik ken het spel al heel lang, maar ik heb het nooit gespeeld. Ik was aangenaam verast. Het is een tactisch spel en ieder potje is anders. Met het speelbord kan je het op een laagdrempelige manier leren kennen. Het lijkt me ook erg leuk om je eigen deck te maken met eigen kaarten.
⭐️ 7.5

🧙🏻Anthony: Dit spel leert je hoe Pokémon kaarten ECHT gebruikt moeten worden. Je daagt iemand uit en dan speel je het kaartspel één tegen één. Naast Pokémonkaarten zijn er ook trainerkaarten. Deze laten het spel soepeler verlopen. Je mag bijvoorbeeld extra kaarten pakken. Het leuke aan dit is dat je zelf een deck kan maken met kaarten.
⭐️ 7.5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *